geschiedenis

Initiatief

Twee broers, Gerrit en Dick Ebbers, wonen al jaren met hun gezinnen naast elkaar op 2 woonboerderijen op de grens van Doetinchem en Zelhem. Iedere dag genieten ze van het prachtige coulissenlandschap in de mooie Achterhoek en ze zouden dit graag met meer mensen willen delen. Maar er is ook een andere wens. In de directe omgeving is er geen aanbod voor wonen & zorg met christelijke (reformatorische) waarden. Zou dit mogelijk gemaakt kunnen worden?

Plannen en Bouwen

Ook de gemeente Bronckhorst ziet kansen voor een kleinschalig zorgcentrum op het te realiseren landgoed. Na enkele jaren van plannen, bestemmen, bouwen en inrichten kan in april 2008 De Heemhoeve dankbaar en feestelijk worden geopend. De families van Gerrit en Dick nemen op een gezellige ''boomplantdag'' de aanleg van de tuin voor hun rekening. Eind 2008 zijn alle woningen en appartementen bezet en is het noodzakelijk een wachtlijst voor de belangstellenden aan te leggen. 

Nieuw: Heemzorg VOF

Vooruitlopend op de wettelijke verplichting voor het scheiden van Wonen en Zorg gaan de bewoners van de Heemhoeve een huurovereenkomst aan met de eigenaar en wordt de zorg verleent door een nieuwe zorgpartij: Heemzorg VOF.

Uitbreiding

Door groeiende belangstelling voor dagopvang en dagactiviteitenbesteding is er behoefte aan een grotere centrale woonkamer. Dit kan 2012 gerealiseerd worden middels uitbreiding van de Zuidkamer.

En als bewoners kenbaar maken dat ze graag in de tuin zitten, maar dat het er vaak zo waait, wordt er een prachtige rietgedekte hooiberg geplaatst. De wanden van glas keren de wind, het schitterende uitzicht op het landschap blijft.